Kontakta oss

0920 - 105 25

Att utforma en begravningsakt

Vi hjälper dig att utforma en personlig begravningsakt. I de flesta religioner och traditioner finns det ramar och riktlinjer för dess utformning. Men ibland finns önskemål om en friare och mer personlig utformning, vilket vi också kan hjälpa till med.

Kyrkor och kapell är den vanligaste platsen för begravningsakten. men den kan också ske i hemmet, i trädgården, vid sommarstället ...

Vi har ett stor urval av kistor i olika utföranden och prisklasser. Vi kan också ge dig ideér och tankar kring dekorationer och utsmyckning på och kring kistan. Musik, psalmer och sång är en annan viktig del av begravningsakten.

Ofta vill man samlas efter begravningsakten för att minnas den bortgångne, ibland bara de allra närmaste men ibland önskar man att alla som kände honom/henne skall få den möjligheten.

Dödsannonsen är de närmast anhörigas "kungörelse" om bortgången och också information om var och när begravningen äger rum, inbjudan till minnesstund och annan infomation till dem som vill dela sorgen.

Du kan också förbereda dig inför besöket på begravningsbyrån. Det är många frågor att ta ställning till. Mer information får du genom att klicka på länken: Planera begravning (extern länk) Ett nytt koncept är Never ending story , här med kistan Angelbox i rosa som exempel.